Ankara’da LGS başarı bursu fırsatı

LGS’de yüksek başarı gösteren öğrenciler için “Eğitimde Niteliğin Adresi” kapılarını açıyor. %100’e varan buslar için son başvuru tarihi: 2 Ağustos 2025!

Ankara’da LGS Başarılarına Özel Burs

Ankara’nın öncü eğitim kurumlarından biri olarak 2025 LGS’de üstün başarı gösteren öğrencilere %100’e varan başarı bursu sunuyoruz. “Eğitimde Niteliğin Adresi”nde LGS Başarı Bursları ile siz de yerinizi alabilirsiniz.

Burs Detayları & Başvuru

Varlık Lisesi İletişim

  • 📌 Adres: Ayrancı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi Nu. 108 Çankaya, Ankara
  • 📞 Telefon: 0312 222 01 80 📞WhatsApp: 0507 400 32 37
  • 🌐 Website: www.varliklisesi.k12.tr

Varlık Lisesi Eğitim Koordinatörlüğü

Yaşasın 8 Mart!

Okulumuzun Felsefe Kültür Sanat Derneğiyle birlikte 2020’den itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği Kadının Varlığı’na bu yıl Cumhuriyet gazetesinin ilk kadın genel yayın yönetmeni Mine Esen ile Cumhuriyet gazetesi eğitim editörü Figen Atalay’ın katılımıyla Leylâ Erbil Konferans Salonumuzda düzenlendi.

7 Mart Cuma günü 14.00’te başlayan etkinlik “Yaşamları uğruna kadın hakları için mücadele etmiş, bu uğurda yaşamlarını ortaya koymuş her bir kadın ve erkek için” gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Sonrasında sözlerini eğitimci Ali Apaydın’ın kaleme aldığı ve bestesini okulun kurucularından Ünal Emre Çiftçi’nin yaptığı 8 Mart Marşının söylendiği etkinlikte, Mine Esen ve Figen Atalay okulun edebiyat öğretmenlerinden Bejan Kanat’ın moderatörlüğünde Cumhuriyet, Eğitim ve Kadın temalı konuşmalarını yaptılar.
Yapılan konuşmalar sonrasında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Esen ve Atalay, sonrasında okul fuaye alanında resim öğretmeni Nisan Bıyık’ın yönetiminde öğrencilerce hazırlanan Eşitlik, Özgürlük ve Doğa isimli sergiyi gezdiler.
Sergide öğrencilerin Taisia Kitaiskaia’nın “Edebiyat’ın Cadıları” isimli kitaptaki illüstrasyonlarından oluşan kolaj çalışmaları ile erkek öğrencilerin kasnaklara işledikleri çalışmalar yer aldı.
Tüm katılımcılara insanlık tarihindeki ilk kadın hakları bildirgesi olan Olympe de Gouge’un Kadın ve Kadın Yurttaşın Haklar Bildirgesi’nin Türkçe çevirisinin kitapçık olarak hediye edildiği etkinlikte Esen ve Atalay öğrenciler ve öğretmenlerle birçok anı fotoğrafı çektirdi.