Özel Varlık Anadolu Lisesi Öğrenim Ücretleri

Bu sayfada Özel Varlık Anadolu Lisesi öğrenim ücretleri ile özel lise kayıt işlemlerinde uyguladığımız indirim hakları gösterilmektedir.

Her yeni öğrenim yılına ilişkin fiyat bilgileri okulumuzda bir önceki öğrenim yılının Ocak ayı içinde açıklanmakta ve bu sayfada yer alan aşağıdaki tabloda gösterilmektedir. Özel lise kayıt işlemleri, ödeme seçenekleri ve indirim haklarına ilişkin esaslar ise tablonun altında yer alan açıklamalarda belirtilmiştir.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Özel Lise Kayıt Ücretleri

Kayıt Dönemleri
02 Ocak
10 Şubat
11 Şubat
15 Mart
16 Mart
20 Nisan
21 Nisan
1 Haziran
2 Haziran
15 Eylül
09. Sınıf
10. Sınıf
11. Sınıf
12. Sınıf
₺ 115.500 + KDV

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ücretlerine İlişkin Açıklamalar

1. Öğrenim ücretleri, peşinat + 7 taksit ya da peşin olarak alınır.
  2. Peşin ödemelerde ilgili dönem fiyatı üzerinden %7’lik indirim uygulanır.
  3. 10 Şubat‘a dek kayıt yenileme hakkı bulunan öğrencilerimiz kontenjan koruması altındadır.
  4. Okulumuzda kayıt süreci VAP-KYS uygulamamıza göre yürütülür.
  5. Okulumuzun kontenjan durumuna ilişkin bilgiler 6 Ocak tarihinden itibaren sitemizin ana sayfasından bildirilmeye başlanacaktır.

Kayıt İşlemlerine İlişkin Genel Açıklamalar

1. Kayıt Görüşmeleri

• Varlık Lisesinde kayıt görüşmeleri eğitim koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilir.
    • Varlık Lisesi hakkında bilgi almak için talep edilen kayıt öncesi görüşmeler öğrenci ve velisiyle birlikte yapılır.
    • Varlık Lisesinde kayıt onayı eğitim koordinatörlerimiz tarafından verilir.

2. Kayıt İşlemlerinin Gerçekleştirilmesi

• Varlık Lisesinde kayıt işlemleri halkla ilişkiler birimi tarafından gerçekleştirilir.
    • Kayıt işlemlerinde öğrencinin yasal olarak velisi olarak tanımlanan kişi ya da kişilerin bulunması zorunludur.
    • Varlık Lisesinde kayıt işlemleri VAP-KYS esaslarına göre yürütülür..

3. Kayıt Ücretinin Belirlenmesi

• Varlık Lisesinde özel lise kayıt ücreti Eğitim Koordinatörlüğümüz tarafından belirlenerek kurum yönetiminin onayına sunulur. Kurum yönetiminin onayı sonrasında her öğrenim yılına ilişkin kayıt ücretleri bir önceki öğrenim yılının Ocak ayında ilan edilir.

4. Öğle Yemeği Ücreti

• Varlık Lisesinde talep eden öğrenciler için öğle yemeği hizmeti kantin ve yemekhane işletmemiz tarafından verilmektedir.
    • Kantin ve yemekhane işletmemiz tarafından öğle yemeği ücreti ilgili öğrenim yılının Eylül ayında peşin olarak alınmakta ya da vade farkıyla birlikte kredi kartına taksit olanağı sunulmaktadır.

5. Servis Ücreti

• Varlık Lisesinde talep eden öğrenciler için servis firmasının olanakları doğrultusunda hizmet verilmektedir.
    • Varlık Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığınca ilgili mesafeye yönelik belirlenen servis ücretleri esas alınır.

İndirim Uygulamalarımız

• Varlık Lisesindeki indirim uygulamaları sadece ilgili kişilerin birinci derece yakınlarına yönelik (ilgili kişinin çocuğu, kardeşi ya da yasal sorumluluğunu üzerinde taşıdığı öğrenci) için geçerlidir.
  • Varlık Lisesindeki kayıt indirimlerinin tümü ilgili dönem fiyatı üzerinden uygulanır.
  • Birden çok indirim hakkı oluşan durumlarda en yüksek indirim oranı esas alınır. İndirimler birbirleriyle birleştirilemez.
  • İlgili indirim oranı öğrencinin Varlık Lisesindeki eğitimi süresince geçerliliğini korur. Bununla birlikte daha fazla bir indirim hakkı elde edilmesi durumunda takip eden eğitim öğretim yılları için en fazla olan indirim esas alınmaya başlanır.
  • Hem burs hem de indirim hakkı olan öğrenciler için en yüksek oran esas alınarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Kurumumuz bünyesindeki bursluluk sınavlarında burs hakkı elde eden öğrencilerin elde ettikleri burs haklarıyla indirim hakları birbiriyle birleştirilemez.

%50,00 İndirim

Varlık Lisesinde çalışanlarının birinci derece yakınlarının kayıt işlemlerinde geçerli indirim oranıdır.

%30,00 İndirim

Kurumumuz bünyesinde en az 3 yıl boyunca çalışmış kişilerin birinci derece yakınlarının kayıt işlemlerinde geçerli indirim oranıdır.

%25,00 İndirim

Felsefe Kültür Sanat Derneği (FKSD) üyelerinin birinci derece yakınlarının kayıt işlemlerinde geçerli indirim oranıdır.

%15,00 İndirim

• Varlık Lisesi mezunlarının
  • Öğretmenlerin
  • OYAK üyelerinin
  • Ayrancı mahallesi içinde ikamet eden kişilerin

birinci derece yakınlarının kayıt işlemlerinde geçerli indirim oranıdır.

%10,00 İndirim

• TSK bünyesinde subay, astsubay, uzman er ve erbaş ya da sivil memur olarak çalışanların
  • Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis ya da sivil memur olarak çalışanların
  • Sağlık sektörü içindeki tüm çalışanların

birinci derece yakınlarının kayıt işlemlerinde geçerli indirim oranıdır.

% Diğer İndirimler

Kardeş İndirimi. Kurumumuza birden çok kardeşin aynı anda yapılan özel lise kayıt işlemlerinde her bir kardeş için %2,00 ek indirim uygulanır. Kardeş indirimleri birden çok kardeşin eğitim görmekte olduğu süreç boyunca geçerlidir.

Anlaşmalı Kurum İndirimi. Kurumumuzla özel anlaşması olan kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerin birinci derece yakınlarının özel lise kayıt işlemlerinde anlaşma metninde belirtilen oranda indirim uygulanır. Bu indirimler hiçbir şekilde %15 oranını geçemez.

Koordinatörlük İndirimi. Kurumumuzda nitelikli eğitim olanaklarından yoksun öğrencilere yönelik eğitim koordinatörlerinin önerisi üzerine özel indirimler uygulanabilir. Bu özel indirimler hiçbir şekilde %40,00 oranını geçemez.